);

Det gamle Egypten – Top 8 Seværdigheder du bare skal se

Det gamle Egypten emmer af historie, og derfor har vi sat os for at sammensætte en liste af de største seværdigheder i Egypten for dig der rejser til Egypten.

 

Det gamle Egypten – Pyramiderne i Giza og en tur i Cairo

1. Pyramiderne i Giza

Efter vores mening er pyramiderne i Giza det ultimative touristmål i Egypten. Dette skal du bare opleve. En masse tourister flokkes om de prægtige pyramider, og man tænker: bliver det ikke lidt for touristet. Bevæger du dig ind i en af disse pyramider vil du give os ret i at det er noget helt specielt. Der er 9 pyramider i alt. De tre største bærer navnene: Kheops, Khefren og Mykerinos og er opkaldt efter tre faraoer. De seks andre har ingen navne. Pyramiderne ligger ifølge egyptisk mytologi på grænsen til dødriget som er ørkenen.

UNESCO’s verdensarv

Pyramiderne er desuden på UNESCO’s verdensarvsliste. Den største pyramide hedder keopspyramiden og er som sagt opkaldt efter en farao ved navn Keos. Pyramiden blev bygget i det 4. dynasti af det gamle egypten og man skønner at den har været 146 meter høj da den stod færdig i omkring år 2560 før kristus. Læs mere om Pyramiden her.

pyramiderne i Giza det gamle Egypten

De ni imponerende pyramider i Giza.

 

 

2. Den store Sfinks i Giza

Lige ved siden af de store pyramider i Giza finder du den berømte sphinx som ligger stolt og passer på de gamle faraoer. I det gamle Egypten så man nemlig disse sagn figurer som de bedste vagter man kunne have i dødsriget. En sfinx er et fabeldyr som består af en en løvekrop med et menneskehoved lige som de græske kentauere. Det kan klart anbefales at besøge sfinksen i Giza når du alligevel skal besøge pyramiderne.

sfinksen i Giza det gamle egypten

sfinksen i Giza

 

3. Muhamed Ali-moskeen i Cairo

Mens det gamle Ægypten tilbad solguden og andre “hedenske guder” tilbeder de moderne Egyptere allah. Det gør de balndt andet i den store muhamed Ali moske i Cairo. Moasikerne i loftet med de funklende stjerner og planleterne får en til at tabe kæben af overvældelse.

Muhamed Ali-moskeen Det gamle Egypten

Muhamed Ali-moskeen i Cairo

 

Kongernes dal og den guddommelige oldtidsby

, Luxor

Bevæger vi os mod syd kan vi ikke komme uden om at Luxor er det næste store besøg på vores rejse i det gamle Egypten. Vi bevæger os frem i historien til de store kongers tid. Ramses den anden, historien om dronning Nefertaris og Hatsepsuts tempelkomplex i Luxor. Religionen og kongen var centrum i den gamle oldtidsby Luxor. Alle de store konger som Ramses II og den berømte Tutankhamon er begravet i Kongernes Dal.

4. Kongernes dal i Luxor

Som sagt ligger de største faraoer begravet i kongernes dal. De gamle velbevaret grave er et besøg værd.

5. Dronning Nefertaris grav

Blandt toppen på listen over smukkeste grave finder du dronning Nefertaris grav.

6. Hatshepsuts templet i Luxor

Et af verdens smukkeste templer befinder sig i Luxor. Det er bygget til ære for Dronning Hatshepsut.

7. Luxor templet

Et af de andre populære templer er selvfølgelig det store tempel i Luxor som har huset Ramses II i omkring år 1400 f.kr i det gamle Egypten.

8. Abu Simbel

Hvis du ikke er træt af oltidens Egypten kan det også anbefales at besøge Abu Simbel.

 

Find din næste rejse blandt de bedste rejseselskaber i danmark.