);

Rejser til Egypten – Pyramider, blå laguner og gode historier

Rejser til Egypten emmer af historie, liv og feriestemning. Her er lidt for en hver smag. Det er den perfekte ferie destination for en børnefamilie som bare skal ned og slappe af ved poolen. Det kan klart anbefales af finde et hotel med masser af aktiviteter for de mindste og all inclusive. Feriebyen Hurghada et den ideelle destination for børnefamilier.

For den eventyrlystne der vælger at rejse til Egypten, vil der være rig mulighed for at dykke langs Egyptens smukke koralrev med søanemoner, flotte fisk i alle farver og det klareste vand. Hvis du mere er til eventyr på land kan det anbefales at tage en tur til kongernes dal i Luxor eller besøge de Berømte Giza pyramider i Cairo.

 

Top 6 Rejseselskaber i Danmark

Vejret i Egypten

Seværdigheder i Egypten

15 spørgsmål om Egypten

 

Find hotel i Sharm El Sheikh   Find hotel i Hurghada

Rejser til Egypten – Et besøg til hovedstaden, Cairo, og de berømte pyramider

 

Hvis du en dag rejser til Egypten er det helt bestemt værd at tage en tur med bus eller fly til Cairo, Egyptens hovedstad. Man kan sagtens tage en en-dags tur hvis man besøger badebyer som Hurghada eller Sharm El Sheikh. Her kan du opleve det pulserende liv i de gamle gader, blive betaget af skattene på det Egyptiske museum eller besøge de imponerende berømte pyramider.

Rejser til Egypten Cairo markedsgade

En af Cairos gamle travle markedsgader

Det pulserende handelsliv i Cairos gamle gader og de gamle skatte

 

Byen summer af liv og mystik. Slentre en tur ned af de gamle krogede smalle gader og oplev det orientalske marked. Sug duften ind af safran, karry og andre lækre krydderier. Prut om prisen med den lokale lampesælger eller drik en kop kaffe med de lokale på vandpibebaren.

Oplev når der bliver kaldt til bøn fra højtalerne i toppen af den berømte Mohamed Ali-moske som bestemt er et besøg værd hvis man befinder sig i den gamle bydel i Kairo.

Lige meget om man er 7 eller 65 kan man ikke lade være med at blive en smule fascineret over det Egyptiske museum i Kairo. Museet byder på verdens største samling af egyptiske antikviteter. Museet byder på skatte fra den før-dynastiske periode frem til og med den græsk-romerske periode. Den for nogen mest interessante og en smule uhyggelige afdeling er den med alle de gamle mumier. Man kan ikke lade være med at blive betaget.

Sidst, men ikke mindst, byder museet på et fantastisk syn af verdens bedst bevaret samling af egyptiske skatte. De skinnene guldeffekter fra Tutankhamons grav i Luxor ligger nemlig her. Tutankhamons grav er den eneste grav efter en pharao man har fundet intakt. Da Howard Carter i 1922 efter 3.000 år åbnede graven har det været til et prægtigt syn for guder.

Trods sine kun 18 år da han døde formåede han at skrive sig ind i historiebøgerne.

Hvad mon de andre grave har budt på for de første besøgende?

Hvem ved måske finder vi ud af det en dag.

Så hvad enten du er til autentiske små gader og orientalsk stemning eller at gå på skattejagt blandt mumier og gamle skatte er Cairo bestemt et besøg værd hvis de rejser til Egypten.

 

Bliv fasineret af de 10.000 år gamle pyramider og deres mystik

 

Har du ikke har fået nok af Egyptens spændende historie?

Så følg med videre på vores fantastiske rejse.

Efter at have fået nysgerrigheden vækket på det Egyptiske Museum, er det tid til at besøge Egyptens største turistattraktion. Jeg taler selvfølgelig om et af verdens syv vidundere, Egyptens pyramider. Der er mange bud på hvordan de er blevet bygget, og man har stadig ikke fundet svaret på dette mysterium. Teorierne går på alt fra at de brugte store ramper, træstammer og elefanter til de mere opskrue. Andre går på at de skulle være bygget af aliens på besøg fra det ydre rum. Den sidste teori er nok mere fra amerikanere som har set for meget history channel.

 

Rejser til Egypten - Pyramiderne i Giza

Pyramiderne i Giza er et fantastisk syn som bare skal opleves.

 

Lige meget hvordan de nu er blevet skabt er de fleste dog enige om at det er imponerende bygningsværker bygget på en tid hvor vi, i norden, rendte rundt i skovbunden og plukkede bær. Pharaoerne så sig selv som guder, og gjorde alt for at komme videre til efterlivet og dermed opnå evigt liv.

Et lige så prægtigt monument som de gamle pyramider er den mystiske skabning, sfinksen. En sfinks er et fabledyr fra den græske og egyptiske mytologi som var en løvekrop med et menneskehoved.  Den blev opstillet som en vogter for pharaoernes pyramider.

Efter en lang dag med eventyr og gode oplevelser er det tid til at tage hjem. Måske til en af badebyerne langs kysten? I morgen bliver det godt med en dejlig afslappende dag på hotellet.

Så er spørgsmålet: Er det en pool dag eller en stranddag?

 

Sharm El Sheikh, Hurghada og de blå laguner

 

To af de mest populære destinationer hvis du rejser til Egypten er Sharm El Sheikh og Hurghada. De bedste grunde er de skønne strande, det dejlige vejr og ikke mindst de blå laguner og dykkeroplevelser i verdensklasse.

Det krystalklare vand som skyller op på de fine hvide sandstrande hvor børn leger i det kølende vand. Man kan lige holde det ud mens man slanger sig i en liggestol med en drink i den ene hånd og en god krimi i den anden. Efter at turister har fået øjnene op for Ægypten er det ene skønne hotel efter det andet skudt op på kysten med de små fiskerbyer som efterhånden er smeltet sammen til en lang by på flere hundrede kilometer.

Der er ingen tvivl om at det er blevet populært at rejse til Egypten, og det har egypterne i den grad fundet ud af.

 

Dyk med farverige fisk ved de gamle koralrev ud for Sharm El Sheikhs kyster

 

Sharm El Sheikh er blandt toppen af disse populære feriemål, og det skyldes i høj grad muligheden for at dykke ved nogle af verdens flotteste koralrev. Her findes fisk i alle farver, og vandet er så klart at du nemt kan se flere hundrede meter frem. Hvis du er rigtig heldig kan du måske støde på en af de havskildpadder som lever i dette område.

 

Havskildpadde der leger i solen

Oplev det smukke syn af havskildpadden som lever langs Egyptens kyster.

 

Hvis ikke du er så meget til at dykke kan det også anbefales at tage på delfinsafari. Det er blandt andet et stort hit blandt børnefamilier. Ofte vil man på disse ture også gøre et stop ved en af de mange skønne laguner der findes langs kysten. Her vil der være mulighed for at slikke lidt sol, gå på opdagelse eller bade i det turkisblå vand.

Efter en skøn dag på havet er det tid til at komme hjem. Langt størstedelen af hoteller i Egypten har all inclusive, hvilket vil sige at morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet i prisen samt drikkevarer og snacks ved poolen. Hvis du bor på et af de større resort kan du endda være så heldig at der er flere restauranter på hotellet. Det kan være italienske restauranter, kinesiske, tyrkiske eller traditionelle egyptiske. Husk dog at du skal bestille bord en til to dage før, da de ofte er meget populære. Det forstår man måske godt efter at have spist ved hovedbuffeten en hel uge. Det er ikke kutyme at spise ude på andre restauranter når man rejser til Egypten. Hvis man vil kan det ofte godt lade sig gøre at spise på nogle af de andre hotelrestauranter hvis man kan få plads.

 

Slap af i skyggen af en parasol i Hurghada med all inclusive

 

Er du til ren afslapning i skyggen af en parasol, og kan du nemt bruge hele dage på at dase på en liggestol når de rejser til Egypten?

Ja, så er Hurghada helt sikkert noget for dig.

 

Hurghada strand

Hurghada byder på sol stand og ren afslapning.

 

Hvis man leder efter Egypten all inclusive, så er Hurghada det ultimative mål. Man bliver hurtig vandt til den høje service på hotellet, så man nærmest frygter det barske liv når man kommer tilbage med flyet til Danmark. Forstil dig at du vågner op på dit hotelværelse, tager dine shorts på og går ned til morgenmadsbuffeten for derefter at hoppe i poolen. Ved frokosttid får du en saftig burger i pool baren. Hen ad eftermiddagen henter du drinks, snacks og hvad du nu har lyst til. Det er ren luksus og selvforkælelse. Hvis du er til billig rejser til Egypten all inclusive bør du følge med i næste afsnit.

 

Aktiviteter for både børn og voksne

Når du en dag bliver træt at poolen kan du jo slentre ned til stranden hvor du finder en masse forskellige aktiviteter for børn og voksne. Her kan du opleve alt fra tur med bananen til en faldskærmstur hvor du bliver trukket af en båd.

Man kan nemt bruge to til tre uger i Hurghada hvis man rejser til Egypten Hurghada. Når man bliver træt af strand og pool er der rig mulighed for at se på nogle af alle de arkæologiske fund som Egypten også er kendt for. Du finder mange billige rejser til Egypten all inclusive som virkelig er pengene værd. 

For eksempel en tur til den gamle tempel by Luxor med de gamle kongegrave i kongernes dal. Eller det store luxortempel der ligger langs Nilen og er bygget af de to konger, Amenhophis og den berømte Ramses II. Templet formentlig været stedet hvor en stor del af de egyptiske pharaoer blev kronet.

Alt i alt er feriebyen Hurghada det perfekte sted at rejse hen for den eventyrlystne eller børnefamilien hvis du rejser til Egypten all inclusive. Hurghada har så mange oplevelser at byde på og det kan klart anbefales at finde et af de større resorts med flere restauranter.

Hotelspejder ønsker dig en god rejse til Egypten.

 

Find hotel i Sharm El Sheikh   Find hotel i Hurghada