);

Egypten – Top 15 mest søgte spørgsmål

Vi har samlet de 15 mest stillede spørgsmål på google omkring Egypten, og vi har tænkt os at besvare dem for dig. Under listen finder du alle svarene på sørgsmålene. Klik her hvis du vil vide mere om rejser til Egypten.

Find hotel i Sharm El Sheikh  Find hotel i Hurghada

 

 1. Hvad er egypten mest kendt for?
 2. Hvem rejser til Egypten?
 3. Hvilket klima har Egypten?
 4. Hvad lever Egypten af?
 5. Hvad betyder Egypten?
 6. Hvor stort er Egypten?
 7. Hvor ligger pyramiderne?
 8. Hvordan byggede de pyramiderne?
 9. Hvad blev pyramiderne brugt til?
 10. Hvor gamle er pyramiderne?
 11. Hvor stor er Cairo?
 12. Hvor ligger Cairo?
 13. Hvordan er Hurghada?
 14. Hvor ligger Hurghada?
 15. Hvem flyver til Hurghada?
 16. Hvor stor er Hurghada?
 17. Hvordan er Egypten som rejsemål?

Generelle spørgsmål om landet

Som et af de største rejsemål for solhungrende danskere er der selvfølgelig mange spørgsmål som byder sig på om alt fra Pyramider til størrelser på byer osv.

Et af de største spørgsmål man altid stiller inden man besøger et andet land er selvfølgelig:

 

1. Hvad er egypten mest kendt for?

Det første der falder os ind er de fantastiske pyramider i Giza. Pyramiderne ligger på UNESCO´s verdensarvslist og har mange tusinde år på bagen. En anden ting Egypten er kendt for er dets smukke koralrev som bliver besøgt af al verdens dykke entusiaster. Landet er også kendt for dets hvide sandstrande og dets altid varme klima. Se 8 af de mest kendte seværdigheder her.

 

Egypten - skildpadde ud for hurghadas kyst

 

2. Hvem rejser til Egypten?

Der er sjovt nok mange russere som rejser til landet. Ellers er det meget svenskere, nordmænd, englændere og selvfølgelig danskere. Vi er selv glade for at tage der til og flere tusinde danskere tager afsted hvert år.

 

3. Hvilket klima har Egypten?

Klimaet er generelt meget varmt og vil blive betegnet som tropisk. Vejret er generelt bedst i månederne april til og med september hvor det meget sjældent regner. Du kan rejse til landet året rundt og stadig opleve noget varme. Klik her og få en vejrudsigt for landet. Her kan du også finde informationer om temperaturene året rundt dag-, nat- og vandtemperaturer.

 

4. Hvad lever Egypten af?

Som du nok har gættet er svaret turisme. Hele økonomien er blomstret op langs kysten hvor hotel på hotel er skudt op. Disse hoteller er for det meste all inclusive. Hotelbranchen smidter selvfølgelig også af på luftfartsindustrien og alle Egyptens store turistattraktioner samt muséer.

 

5. Hvad betyder Egypten?

Navnet kommer af det græske Aigyptos som betød Nilen og det kom fra gammel egyptisk ha-ka-ptah som faktisk er navnet for byen Memphis, men ved en fejl er det blevet navnet for hele landet. Selv kalder Egypterne landet Kemet som betyder det sorte land.

 

6. Hvor stort er Egypten?

Landet dækker ca. 1 mio km2 og har et indbyggertal på godt 88,5 millioner hvoraf 95% bor op og ned af Nilen hvilket udgør et større problem socialt set. Derfor forsøger man at tiltrække “flod-folket” til de større byer som Cairo og Alexandria.

 

Mystikken om de berømte pyramider

Man har i snart 100 år her i Europa undret sig over mystikken ved pyramiderne. Man har siden da fået svar på mange spørgsmål, men der er stadig mange små rum og store spørgsmål man ikke har fået besvaret endnu.

 

 

Pyramiderne i Giza

Pyramiderne i Giza er et fantastisk syn som bare skal opleves.

7. Hvor ligger pyramiderne?

De berømte pyramider ligger i Giza, lidt udenfor Cairo. Pyramiderne besøges hvert år af millioner af turister som går gennem de smalle gange i pyramidernes indre. Blandt de andre pyramider i landet finder du Dahshur pyramiderne og pyramiden ved Meidun. Hvis du befinder dig i en af pyramiderne en dag kan vi fortælle at man mener at der stadig findes flere hemmelige rum som vi endnu ikke har udforsket. Se her en artikel fra dailymail.

 

8. Hvordan byggede de pyramiderne?

Her kommer det store 100 dollar spørgsmål er ingen der rigtig ved hvordan man lavede pyramiderne. Mange har gennem tiden gættet på alt fra at det skulle være slaver fra europa, asien og resten af afrika som har lavet dem. En anden vinkel er selve teknikken. Hvordan bærer man en sten på 2 ton op på toppen af en kæmpe stor pyramide?

Nogle mener at man simplelthen brugte løsftestænger og rå man-power. Andre mener at afrikanske elefanter blev brugt. Om det er det ene eller det andet vil du helt sikkert blive berømt hvis du finder svaret på spørgsmålet, så ned til pyramiderne med dig.

 

9. Hvad blev pyramiderne brugt til?

Pyramiderne blev brugt til at hædre de store pharaoer og sikre dem en fri passage til dødsriget. Pyramiderne var i realiteten store ego projekter. Faraoerne så sig selv som guder der var sat på jorden til at regere over menneskerne.

 

10. Hvor gamle er pyramiderne?

Den store pyramide i Giza menes at være bygget omkring år 2560 f.kr. Det er den ældste pyramide man har fundet.

 

Cairo, Egyptens mystiske hovedstad

Som landets hovedstad er det selvfølgelig naturligt at der kommer de klassiske spørgsmål om størrelse og beliggenhed.

 

Egypten - Cairo

 

11. Hvor stor er Cairo?

Cairo er landets største by og hovedstad. Der bor omkring 19,5 millioner mennesker i Cairo og de lever på 528 km. Det gør den til Afrikas folkerigeste by. Mange millioner turister valfarter også til Cairo hvert år for at opleve pyramiderne i Giza som ligger lige op og ned af byen.

 

12. Hvor ligger Cairo?

Cairo ligger i den nordlige del af landet ved flodmundingen af Nilen syd for den kendte oldtidsby, Alexandria.

 

Den populære ferieby Hurghada

Egyptens altid solrige vejr og de hvide sandstrande har gjort fiskerbyer som Hurghada til en af de mest søgte feriedestinationer.

 

Egypten - Hurghada

 

 

13. Hvordan er Hurghada?

Hurghada er oprindelig en lille fiskerby, men op gennem 00’erne er byen strakt tynd i begge retninger langs kysten. Byen er i dag en af de mest besøgte Egyptiske byer. Hurghada er kendt for dets skønne hvide sandstrande, det skønne vejr og de mange maritime aktiviteter.

 

14. Hvor ligger Hurghada?

Hurghada ligger i Egypten om vest ved udmundingen af Suezbugten. Byen ligger lidt syd for Shram El Sheikh som er en anden populær Egyptisk badeby.

 

15. Hvordan er Egypten som rejsemål?

Egypten er et af det mest idéelle rejsemål som dansker. Vejret er altid godt. Hele året rundt. Landet har skønne hvide sandstrande og en meget behagelig vandtemperatur. Ud over det dejlige klima har landet også en stor kulturskat. Man kalder landet for civilisationens vugge. Der er et hav af arkæologiske fund som er et besøg værd. Lige fra Pyramiderne til De gamle borge og kongernes dal.

Find dit rejseselskab til egypten her.